blomster

Jag bjuder på blommor denna härliga lördag!


Uppsala

För några helger sen var det tjejhelg i Uppsala. Vi var 5 tjejer som alla har pluggat ihop och är nära vänner. Nu bor vi på olika håll så passade perfekt med en tjejhelg. Jag hade aldrig varit i Uppsala innan så var trevligt att se en ny stad.

Pelle svanslös bor i Uppsala så här och där fanns gulliga katter.

Vi besökte domkyrkan och tog ett traditionellt hoppkort.

På kvällen var vi ute och åt jätte god mat.

På söndagen fick vi jätte god fika. Martina hade gjort egna Macarons och dammsugare, mums.

Vi tog även en trevlig promenad och sen var det dags för göteborgarna att bege sig hem igen.

En jätte kul och fin helg.

Olympus Mju II

Nu kommer månadens kamera igen. Denna gången ska ni få lära känna våran Party kamera, nämligen Olympus Mju II. Den är liten och smidig. Kostade oss 20kr på second hand. Min pojkvän kallar den för briljant. Om ni nån gång stöter på en på loppis så köp den. Dom stiger mer och mer i pris just nu eftersom dom är så himla bra.

Det jag gillar bäst med den är att jag inte behöver vara rädd om den. Man bara drar undan skyddet för linsen och sen är den på och redo för galna eller fina kort. Alltså väldigt lättanvänd eftersom den fokuserar och sköter det mesta själv. Men man kan självklart välja om man vill ha med eller utan blixt.

En fin och trogen vän som har varit med oss sen 2008. Den har varit ute på sina äventyr men alltid återvänt hem till oss på ett eller annat sätt.


Här kommer en blandning av kort som den tar. Kan rabbla upp hur mycket bilder som helst men jag tror ni fattar poängen med hur vi använder den..





Ut med Påsken!

Nu ska jag ta ner allt som har med påsken att göra för nu ska vårblommorna in för tusan!


den första ölen

Det är något speciellt med den första ölen som man avnjuter på en uteservering varje år. För mig var det på La Petite Reine i Genéve. Fint värre var det. Nu kan man ju även njuta här hemma i Svea och det ska jag göra så snart jag bara hinner.


vi och Göteborg

Vackra Göteborg, man vill ju bara ha dig på väggen.

Klicka på bilden för att se hela.

I walk the line

I keep a close watch on this heart of mine
I keep my eyes wide open all the time
I keep the ends out for the tie that binds
Because you're mine, I walk the line



Kreta

Här är lite kort från Kreta. Det första är i flyget, det andra och tredje är på samma plats.

Nu kan ni äntligen trycka på bilderna för att se den tydligare. Testa vettja.








hem ljuva hem

Hej mina vänner. Nu har jag kommit hem till Götet igen. Vädret på Kreta var precis som yr.no hade sagt.. Regn och molnigt. Men vi fick 1 dag med sol och 2 med lite sol.. Var dock väldigt skönt att komma hem till värmen igen måste jag säga. Så pressade på den ynka lilla brännan jag hade kämpat ihop på Kreta nu i helgen. Har verkligen hänt mycket här i Götet måste jag säga. Massa vitsippor och vackra körsbärsträd som blommar och även löv som kommer ut, fint värre. Sen har jag lyckats bli 1 år klokare på köpet. Fint det med!



Glad påsk

Glad påsk på er!


Fågelholk Tips

Jo jag måste ju tipsa om en trevlig blogg jag brukar följa nu på fågelsäsongen. I år har dom två kameror uppsatta i två fågelholkar så kan man följa livets gång i en fågelfamilj. Mysigt!




vackert

Bjuder på lite film här idag. Fick inspiration från Dos family där jag kollade på den här. Helt underbart och avslappnande eller hur?!



bang bang

Den här bilden tog jag på Irland. Undrar så om nån sköt med pistol rakt in i fönstret eller om nåt annat hände? Vad tror du?


inte ett moln så långt ögat kan nå...

Man vet aldrig men jag hoppas så att det ser ut så här när jag tittar upp..


Walk on by




3 kameror + 9 filmer = fint

Det viktigaste för resan är nu nerpackat. Jag tar med mig Holgan, Spinner och Olympus på resan. Vi får det nog bra ihop. Har även en speciell påse för filmen så när den går igenom säkerhet scannern på flygplatsen så förstörs inte filmen. Tänk vilka fina uppfinningar det finns.


plantering och packning

Idag fick vi tummen ur och har försått.. skulle ju gjort det för några helger sen men sen orkade vi inte.. men nu är det gjort! Annars ligger min packning över hela golvet. Sitter och suckar lite över att det ska regna.. men hoppas så vädret har fel..

Har förinställt lite inlägg till er så ni har nåt att titta på om ni har lust.


pinhole day

Jo just det. Om du bor i Göteborg och är intresserad av foto så tycker jag du ska ta dig till Fotokompaniet på Lördag. Då har dom en workshop om hur man gör sin egen pinhole kamera. För 80kr får du material och film. Låter lysande tycker jag! Här nedan kan du läsa info om det:


På Fotokompaniet hjälper vi dig att komma igång och att ladda upp genom att ha en pinhålskamera-workshop lördagen den 16:e April kl 13.

På Workshopen får du en liten historisk genomgång och en demonstration av hur en pinhålskamera fungerar av Li Östlund som även visar bildexempel på foton tagna med b.la. tändsticksaskar, skokartong, kartongrör och hon hjälper dig sedan att bygga din egen tändsticks pinhålskamera laddad med film.

Workshopen är två timmar och kostar 80.-
i det ingår även allt material inkl. En 135 provfilm i färg så att du kan sätta igång med detsamma!

Välkommen på lördag den 16:e kl 13.00 till Fotokompaniet Ingenjörsgatan 3

Om du följer länken nedan kan du läsa mer om hur Worldwide Pinhole Day firas, se bildexempel från tidigare år och få tips och råd om hur du kan delta. Du kan t.ex ladda upp och visa upp dina pinhålsbilder i ett interaktivt galleri tillsammans med andra fotografer från hela världen!

http://www.pinholeday.org/

me and my bike

Jo men visst, det blev sol idag så då var det cykeln som gällde. Snart åker jag till Kreta. Det lilla tråkiga är att det ser ut att bli en vecka med regn... och fint väder i Sverige. Bra timing där! Men vi ska ju mest njuta av att bara vara lediga så det blir nog fint det med. Vädret kan ju ändra sig lite för del delen med... håll alla tummar och tår ni har för skjutton!!!


Snart i blom

Can't wait!


spårvagn

Nu när vädret var så kasst så blev det spårvagn idag och igår. I morgon säger dom att det ska bli sol så hoppas det. Då är jag ett med min bike igen!


jonathan..jag ser ljuset

Har en förkärlek för att ta kort rakt in i solen eller nära iallafall.. fint värre!


cykeldebut

Det är riktigt skönt att vara tillbaka på cykeln måste jag säga. Speciellt när det börjar bli vårigt och fint överallt.


hjärt och lungräddning

Nej sa jag till mig själv och så gick jag och köpte karlssons klister! Kan ju inte bara slänga min trogna vän! Så nu får den ett till försök och så får vi se om nåt inte fungerar.





En ihoplappad Holga..

vrid på huvudet

Helgen lider mot sitt slut och snart nalkas en ny jobbvecka. Har varit en bra helg men alldeles för kort. Dock är jag nu sugen på att utveckla mig i mörkrummet så nåt positivt kom ur den här helgen.

En trött Marie

darkroom

Mörkrums Kursen är nu slut. Har lärt mig mycket nytt och ser fram emot att hyra mörkrummet en annan dag och trycka massa nya bilder. Idag jobbade jag med dessa bilder.


Göteborgshumor

Bjuder på lite Göteborgshumor här på bloggen idag..


Fotokurs på fotokompaniet

God kväll, idag har jag varit på fotokurs hela dagen. Jag känner mig oerhört imponerad av "Printers" för Oj så svårt det var.

Dagen började vid 9.30 på Fotokompaniet


Lite senare dök Peggy upp som är en av mina kollegor som oxå skulle gå kursen idag.


Jag hade tagit 3 rullar film, 2 av rullarna kommer från min Spinner 360 och min Clack


Vi gick ner i källaren där det finns ett mörkrum. Här inne lärde vi oss hur vi skulle ladda filmen i mörker för framkallning. Vi kom fram till att vi är glada för att vi kan se för oj så tråkigt det skulle vara att förlora synen.


Det finns en kul slussdörr som ser till så inget ljus förstör film eller print


När man går igenom slussdörren kommer man till själva tryck och framkallnings rummet.


Fanns 5 st förstoringsapparater


Min lärare för dagen.. hehe


Negativen som jag försökte trycka idag är dessa två, gick sådär... I morgon ska jag testa att trycka från negativen från min Spinner. Det blir kul!



aw

För några fredagar sen träffade jag några vänner på Skojarbacken. Ett himla trevligt ställe om ni frågar mig. Man får tex alltid lite popcorn när man beställer en öl eller vin. I like!

Till höger om mig


Till vänster om mig

trevliga överraskningar

Denna dagen fick jag mig två trevliga överraskningar av min sambo. Den första bestod av ett nypressat klas med juice på morgonen. Den andra i framkallade negativ som tydligen hade legat ett bra tag i kameran, nämligen från nyår b la.

Så gott nytt år på er...

Holgan är död

Oh nooooo! Jag är ett klantarsel! Jag och Holgan tog fina vårbilder på väg hem från jobbet. När jag ska ställa in min cykel i förådet så tappar jag Holgan på stengolvet. Snyft snyft!


galopp

Kvällens springtur gick faktiskt bra, jag är inte där än men jag är på god väg. Snart galopperar jag fram, hoppas jag.


Hur man peppar sig?

Jag har ett problem just nu. Det är Göteborgsvarvet som närmar sig med stormsteg. Förra årets varv var det värsta jag gjort i mitt liv. Det var en pina efter bara 500m. Varmt, dåligt tränad men ändå fast besluten att slå min allra första tid. Det gick tyvärr inte utan jag missade den med 3min marginal ungefär. I år är jag fast besluten att göra det igen för att slå första tiden. Dock men stor ångest. Hur sjutton ska jag peppa upp mig mentalt för denna stora utmaning?!


grå dag

Det var en väldans grå dag som sprack upp i sin prakt och avslutades kanon! Hade en hög tjejer på besök som jag  bjöd på middag. Vi är några tjejer som kör halv 8 hos mig nämligen. Så det vart min tur att bjuda på gott idag. Nästa gång blir det hos Sofia. Nu ska jag slänga mig i sängen och njuta av behövlig sömn.



solglasögon

Känner att jag borde rota fram några solglasögon som ligger och väntar på att bli använda. Vårkänslorna kommer ju bara mer och mer nu. Speciellt när det är blå himmel och inte ett moln i sikte.


I vårt kylskåp

Hemma hos oss har vi inte bara mat i kylen och frysen..vi förvarar en herrans massa film oxå...


planer för balkongen

Idag har jag kollat på framtida trädgårdsaker eller kanske att jag borde kalla det balkonggårdsaker..
I morgon ska jag och Patrick börja förså lite frön så vår balkong kan förvandlas till ett växthus om några månader. Även vårt riktiga trädgårdsland ska få sig en hel del grönsaker och växter som vi kan börja så nu. Yey så kul det ska bli!

Det jag försöker göra på bilden är att pussa Patrick.. går sådär


sleep

Denna veckan har verkligen varit svår. Jag har nämligen varit så extremt trött så det är inte sant. När jag kom hem idag slängde jag mig ner i sängen och sov en timma. Det var guld värt!


Ser ni den lilla gubben som ligger ner på statyn?

RSS 2.0