at last

Nu har han äntligen landat. Nu ska han bara ta sig igenom regnet sen är han här hos mig igen.




Greece

En annan nedräkning som oxå har börjat är att jag ska vara ledig 1v och njuta av Grekland. Mindre än en måndad kvar nu, trevligt trevligt!


I morgon

I morgon kommer han äntligen hem igen. Jag har köpt fina blommor och städat och handlat fin fin mat. Nu fattas bara han.



Hedda

Igår kväll var jag och lämnade bilen hos Patrik L. Fick en liten bit tårta för Hedda fyllde 6år, hon fick en väska av mig som jag i min tur fick av nån annan. Då den bara hängde här hemma tänkte jag att den skulle passa Hedda mycket bättre.


nedräkning

Har nu börjat nedräkningen inför att få hem min kärlek. Längtar väldigt mycket kan jag säga. Bara 2 nätter kvar sen är han här igen. Men har njutit mycket av att leva på köttbullar och makaroner och massa godis..



Möbelkurs

Jag har haft en jätte kul helg i Uppsala. Idag sitter jag och känner av att jag hade behövt lite mer sömn, blir en lång dag. Ikväll blir det möbelkurs med Jen och jag hoppas mitt leende blir mindre tillgjort ikväll och att jag piggnat till då!


dubbel svamp

Förra sommaren hittade vi en Karljohansvamp som liksom växte på varandra. Den ena kanske hette Karl och den andra Johan... ha ha..


Uppsala

Idag blir det roadtrip upp till Uppsala. Vi ska hälsa på Martina och Fredrik. Fast Fredrik kommer inte få vara med.. utan det kommer bli en tjejhelg!

Martina och Fredrik. Man kan undra om Martina njuter av mina cupcakes eller om hon njuter av en kyss...


Ann kommer på lördag och joinar oss och Elsbth är med på roadtripen


Även Patricia är med på roadtripen

mot körwoodskogen

Denna veckan tänkte jag invigt cykelsäsongen, men när jag upptäckte att däcken var helt slut på luft så tog latheten fart och cykelsäsongen får helt enkelt börja nästa vecka istället...


boat

Längtar till att sjösätta båten. Så man kan njuta av att meta en kväll och guppa runt på vattnet.


Mitt drömhus

Så här ser mitt drömhus ut. Det är så himla fint! Det värsta av allt är att ingen bor i det just nu! Varje gång jag åker förbi huset måste jag stöna åååhhhh och önska att det kunde bli sant.


varmare tider

Längtar så till påskveckan. Då ska jag njuta av att jag har tagit ledigt och förhoppningsvis njuta av en hel del sol på Kreta.


Morgan

Här är favoritmärket från Genéves bilmässa 2011, Morgan! Cool trehjuling som stod ut från mängden.


Holga

Wohooo nu är det premiär för månadens kamera. Låt mig stolt presentera min gode och trogna vän Holgan.
När jag fyllde 23 år fick jag äntligen min Holga. Jag gillar färgen röd så blev väldans glad över att se denna färgglada kamera. Vi blev inte kompisar på en gång utan efter lite experiment så började vi fatta tycke för varandra.

Hur kommer det sig då att jag ville ha en Holga. Jo vår gode vän Anthony hade en fin grön Holga med sig när han hälsade på oss från Irland. Eftersom jag aldrig tidigare sett nåt liknande blev jag väldigt sugen på att testa det här med Lomo kameror.

Kort sammanfattning av vad som finns på en Holga:
Man kan välja mellan 4 olika färger på blixten. (finns Holgor utan blixt) Man sätter på blixten där bak.
Man kan välja avståndet genom att välja 1 gubbe 2 gubbar flera gubbar eller berg.. på linsen.
Man får själv dra fram filmen genom att vrida.
Finns bulb eller normal-läge undertill.
Man kan välja om vädret är soligt eller molnigt.

Så här ser min Holga ut.
(ursäkta den dåliga kvalitén på bilderna, tagna med Iphone.)




Eftersom den snart är 3år och är gjord av plast har jag börjat tejpa ihop den då den gärna vill öppna sig och förstöra innehållet. Har även tejp över nr hålet så inte ljus ska förstöra filmen när man har färgfilm i.



Det roliga med en Holga är att folk alltid undrar vad det är för nåt. Det ser ju ut som en stor leksakskamera. Alltid kul att få prata lite om Lomo kameror och försöka få folk att bli intresserade.

Tänkte visa er lite hur olika bilder man kan få beroende på vad man gör med sin holga.

Här är från första rullen jag tog. Är 120 mm film som jag har dubbelexponerat. Alltså jag tagit två foton på samma negativ och sen vridit fram filmen


Här har jag använt mig av 35 mm film. Det är kul om man vill ha dom svarta rutorna från negativen med på fotot.
Även här har jag dubbelexponerat.


En till bild med hålen


Att leka med de 4 olika blixtarna som finns på kameran är alltid kul. Här har jag använt mig av den röda och den blå blixten och dubbelexponerat.


Att vrida kameran åt olika vinklar kan även det funka. Här är dubbelexponering då jag vänt kameran upp och ner.


I kameran kan man ha olika film masker. Antingen får man 12 bilder eller 16 bilder beroende vilken mask man väljer. (bilden är tagen här)


Eller så kan man ta bort film masken helt och då kan bilden blir såhär.


Under kameran kan man välja bulb eller normal (B eller N) Om man har bulb kan man själv välja slutartiden. Det är bra om det är mörkt ute. Dock kan man ju lätt glömma att man valde bulb. Jag glömde ju ändra om på 4 rullar i somras som alla blev väldigt suddiga.. Men kan resultera i fina bilder iallafall


Det jag gillar bäst med Holgan är att man aldrig vet vad man får för bild (om ni jämför alla bilder jag visat så är alla väldigt olika). Här är min absoluta favorit som jag har tagit. Var på midsommar 2009 då vädret var stormigt och vi var på väg tillbaka in då regnet kom. Känns väldigt magisk.


Även denna är en favorit


Kan inte komma på mer nu om min Holga. Men om man googlar så kan man få hur mycket inspiration som helst och finns filmer på Youtube. Så ut och köp er en Holga nu vettja!

myskväll

Har nu sagt bye bye till Patrick och snart kommer Martina på besök. Vi ska kolla på en film och ha lite mys. Sist jag såg Martina var vi ute i Änggården på en promenad.

fly away

Idag flyger min älskling till Italien och göttar sig i 11 dagar. Hoppas så han får kanonfint väder och en underbar resa!


Månadens kamera

Eftersom det här är en blogg om mitt analoga liv så kommer jag varje månad presentera en av alla analoga kameror som används hemma hos oss. Så håll utkik snart kör vi!


ostron

Ikväll ska vi äta ostron. Det gör vi alltid när vi firar eller vill göra nåt speciellt. Dom vi ska äta idag är köpta på feskekörkan här i Göteborg.


sthlm

Ja som ni vet var jag ju i sthlm för några veckor sen. Tänkte bjuda lite på det.

På fredagen anlände jag till sthlm. Jess bjöd på underbart god Risotto.


Mika kom och vi njöt av maten


gruppfoto. kvällen slutade med att vi alla somnade på soffan.. eller jag iallafall


På lördagen träffade jag Martina och Ann och vi strosade runt och kollade in staden


Martina och Ann


Vi var inne i en saluhall och hängde vid chokladen


På kvällen var jag och Jess as trötta men försökte liva upp stämningen med lite vin

Mika kom och vi blev bjudna till Jess klasskompis så vi tog oss en sväng dit och åt semlor och spelade spel


Sen fick vi upp partyhumöret och gick ut på stan

jag med min party-pose


Vi gick till Debaser för att svänga rumpa och träffa lite andra vänner som oxå var i sthlm


söndagen spenderades med att gå på fotografiska, fika och sova på tåg hem till götet.

AW

Igår var jag på after work med goda vänner. Tänkte att vi kunde kolla tillbaka 1 månad på andra aw:ar..

aw med några från jobbet


på skojarbacken med jen och maria




med carin på nåt ölhak

med en enkel tulipan..

..kan man piffa upp tillvaron. Just nu har vi inga hemma men däremot massa påskliljor som förgyller tillvaron.


In my garden

Idag när jag stod och skalade morötter gick tankarna till mitt trädgårdsland. Åh så jag längtar till att få så morötter, lök, kronärtkocka, rödbetor, ärtor, bönor osv osv osv..

 

bilderna är tagna med en Rollei A110

uppiggande

Ja idag fick jag riktiga vårkänslor igen. På lunchen stod jag och Carin och lapade sol, väldigt uppiggande.
Nu ikväll gjorde jag och Mika stora framsteg på vår vanliga springtur, så kändes även det uppiggande.
Och så är det uppiggande att man snart kan åka JukeBox på Liseberg.

good evening

Bonjour. Är tillbaka i Svea och har haft en väldigt kul helg. Som förra året så kom vi inte fram till slutdestinationen förens dagen efter.. vi kom till München och där var planet till Genéve inställt. Men vi fick sova på ett trevligt hotell och dagen efter flög vi in till Bern och fick sedan åka minibuss till Genéve. En fin och trevlig väg, fick vi se lite av landet oxå. Spenderade halva dagen på bilmässan sen blev det fest. Lördagen turistade vi runt och kvällen avslutades även den i fest. Igår spendeade vi dagen med att resa hem. Så nu skulle jag behöva en helg för att återhämta mig..

Ikväll var jag på möbelkurs och nu blir det Zombie promenad till sängs.


Gå till Macforum

Jag hoppas att mitt tidsinställda inlägg funkar som det ska.. (lördag ska vara idag)

I så fall tycker jag du ska ta dig till Macforum i Göteborg. Om du inte gillar konst kan du alltid gå dit för att få dricka lite vin och äta lite snacks.


bilmässan

Idag sitter jag inte vid datorn utan vandrar runt och kollar på bilar. Jag har tänkt mig att jag ska kolla på sportbilarna mest. Hoppas på lite cool design jämfört med klassiska trehjulingen Morgan lanserar iår. Oj oj känns som jag börjar gå i min fars fotspår..


testbild

eftersom jag inte kommer vara hemma på några dagar så har jag pillat ihop lite förinställda inlägg.. så ni får hålla utkik. Detta inlägget är ett test, så ni får en testbild att njuta av.. mmm


Genéve

Förra året åkte vi till Rom med jobbet. Det var i februari och solen var varm och skön och jag kunde gå i klänning. I morgon ska vi till Genéve och gå på bilmässan. Hoppas vi får chansen att turista lite oxå och inte bara kolla på bilar..


attans

Ja mina vårplaner gick ju åt skogen kan man lugnt säga... Hela kontoret suckade ikapp när snön föll ner. Attans skit!


melting

Är så skönt att se hur allt sakta men säkert börjar smälta. Hoppas hoppas att våren får träda fram nu.


kvinnodagen

Min fina underbara mamma är den bästa kvinnan jag vet. Hon är stark, modig, säger vad hon tycker och är en fantastisk förebild. Så puss på dig mamma, you go woman!


glader

Har precis kommit hem från möbelkursen. Idag började jag på min soffa. Nästa gång ska jag börja klä om den.
Jenny klär om en fin Emma fåtölj. Är så glad över att gå kursen, über nice!


1, 2, 3

Ett två tre på det fjärde ska det ske, på det femte gäller det, på det sjätte smäller det, weeii


ett skutt på det

Okej jag kanske inte skulle varit så hård idag mot vädret. Jag fick ju faktiskt vårkänslor när jag gick utanför dörren.
Ett glädjeskutt på det.

Jag i Rom förra året i februari..

12 Mars

Nästa lördag är jag i schweiz med jobbet. Men om man är i göteborg så tycker jag man ska pallra sig till Macforum och kolla på vernissage. Det är min kära pojkvän och hans kollega som ställer ut. Min pojkvän ställer ut handmålade 40-50-tals bilder. Mycket coolt må jag säga. Åh jag önskar så jag kunde få vara med!



fått nog

Jag orkar inte mer vinter nu. Jag kräver att våren ska sätta fart och det NU!


festival

Just nu längtar jag till sommaren så man kan gå på Way out west och njuta av varma vindar och fin musik.



jag och pepper

Nej nu har det varit lite väl mycket digitalt i bloggen. Nu kommer ett hederligt analogt foto.


nostalgi

Ikväll var jag och drack öl med Malin. Malin och jag var ett ihop när jag kom till Dublin som au pair. Så jag visar lite nostalgi här på bloggen. Även om det inte är analogt.


sell out

Ikväll var jag på Röhsska museet på en typ föreläsning/debatt om "sell out" i reklamvärlden. Var trevligt och intressant. Speciellt om man får gratis öl och underbara cup cakes..


RSS 2.0