Redovisning

Just nu är jag lite nervös. Ska nämligen redovisa mitt och Anns examensarbete om exakt 4 timmar. Det är så himla lätt att oroa upp sig för ingenting. Jag hade gärna haft redovisningen kl 08.00. Då hade jag säkert varit så trött så jag inte hade hunnit oroa mig och jag hade säkert inte kommit ihåg vad jag sagt. Det hade ju varit bra..


Jag behöver iallafall inte stå inför 100 främlingar på ett bröllop och snacka, tack och lov för det!

Inspiration

I nästa lägenhet som vi ska bo i, vart det nu blir, så ska jag göra så här med mina polaroid bilder. Fin fint.


Bilden är tagen här

Fiska kräftor

Ja nu är det här kanske inte så passande när det typ är 1 advent och riktigt kallt ute. Men fick ändå en varm känsla i kroppen när jag hittade årets kräftbilder.

Först ror man utSen lägger man in betetsen slänger man i korgen och väntar tills nästa dagSen när man har fiskat upp dom kommer den svåra delen, att koka dom.Men när det är gjort har man kanongoda kräftor

Down under

Tittar lite på sommarens bilder. Vi tog med oss undervattenskameran och drog till Sisjön här i Götet. Det var sådär varmt och skönt och vattnet var underbart.

Ska nog ta och börja simma igen. Har alltid gillat vatten.
dagens bild: kropp

Jag brukar ibland roa mig med att titta på fina bilder. På polanoid kan man rösta på dagens bild. Idag kände jag att dagens bilder fick representera kroppen. Min kropp är nämligen väldigt trött och sliten efter en lång tids stress. Här visas kroppen upp på en vackrare sätt än hur jag känner mig. Så fick det bli.tagen från polanoid

'
tagen från polanoid


tagen från polanoid

Hänga tvätt, lätt som en plätt

Det var längesedan jag hängde tvätt, nu finns det en torktumlare i huset där vi bor, men det är rätt fridfullt att hänga lite tvätt. Man går där och sjunger för sig själv och vips så har man hängt upp allt.

en lägenhet tack.

Dags för dagens lägenhetsvisning. Har blivit en hel del på sistonne. Hoppas vi hittar nån fin snart.
Då kanske man kan skaffa sig ett husdjur oxå.. vore fin fint!


perfect moment

Ibalnd får man till det så himla bra. Fånga ett bra ögonblick, typ som det här.


i'm in love! gimme gimme

Innan ville jag ha en Diana till min samling.. men nu har jag ändrat mig. I want this one!!

"The Queen of all multi-lensed cameras takes four sequential panoramic shots on a single, action-packed 35mm photo!"

Är den inte vacker! I'm in love!

läskig överaskning

I morses när jag gick på toa möttes jag av den här.. oooooh. Nä skämt å sido den här fanns på ett museum jag var på en gång i tiden. Men det hade varit kul. Lite morgon humor lättar allt upp dagen en smula..träröv

Nä nu har jag fått nog av att sitta ner. Idag har jag spenderat dagen med att sitta stilla på en hård bänk och ett hårt golv. SÅ nu ska jag lägga mig i en mjuk säng.


Klura på den ni!

Jonathan, jag ser ljuset

Saker och ting är lite jobbiga ibland, lätt att man stressar upp sig för minsta sak.
Men jag tror jag ser ljuset i tunneln nu.


(Skottland, by the way)

Det luktar brända negativ?!

Jodå, tändaren i högsta hugg blev det. Jag ställde mig under fläckten och tände på mina negativ. Kruxet var att scana dom sen. Så här blev resultatet, dock var ju inte det några bra motiv på. Men jag vet hur jag ska elda i framtiden för att få till det.Inspiration för lomo älskare

Åh det var verkligen en kanonbra föreläsning om Lomo och street art! Ni skulle varit med!! Nu har jag en hel hög med inspiration som jag ska bita i!

När jag reste i Skottland så gjorde jag en stort misstag att inte täcka för ordentligt när jag tog kort med färgrulle. Det resulterade i (se nedan) förstörda kort.. inte så snyggt alls och tår i ögat! Men med den inspirationen jag fick ikväll ska jag ta och elda lite med negativen moahahah. Så ska jag nog kunna få ut nåt kul av mina förstörda kort!

Ska visa resultatet när jag är klar.  Korten är alltså tagna med min Holga.
Same same but different

Man kan se saker på två sätt. Helheten eller detalj
Street art and Lomography

Ikväll ska jag på Lomo-kväll på fotokompaniet här i göteborg. Ska bli kanonkul! Blir glögg och spännande föreläsning om Lomography


Hoppa säck

Finns ju olika sätt att hoppa, säck är ju en rolig variant, speciellt om man är lite på lyran.

Jump

Jag älskar att ta kort på hopp. Jag har samlat på mig lite olika hopp genom åren. Här är några som är tagna med min Holga.


Jag hoppar i Skottland


Min hund "hoppar" med en boll i munnen (okej denna kanske inte räknas, men hon nuddar inte mark..)


Min kusin på hennes bal


Midsommar med mina vänner

Riddarna kring runda bordet

Har börjar scana en hel del gamla negativ som bara legat och väntat på att bli omsorgsfullt omhändertagna.

På det här kortet bor jag på Irland och vi hyr ett hus över sommaren. Vi har firat svensk midsommar och klockan är sent på småtimmarna. Åh härliga minnen.


bokhylla = problem

När man helt plötsligt måste flytta från 73m2 till kanske typ 50m2.. ja då får man problem med stora otympliga möbler, typ vår bokhylla! Den är stor, den är tung och den är svårplacerad (ibland)

suck, vad göra?


cupcakes

Me like, me like a lot! Man kan då aldrig få nog a cupcakes eller vanliga muffins!
Let it rain!

Oh gosh så det regnar idag. Har inte slutat nån gång än. Är ju dock perfekt för lite film mys och onyttigheter..


Är inte en bild på Götet utan en på ett regnigt och grått Glasgow

Fint besök från hufvudstaden!

Om 2h kommer min käre vän och hälsar på mig från sthlm.I morgon kommer vi slappa efter kvällens bravader. (se nedan)


En flaska vin tack!

Har nu varit ute på stan med hela Göteborgs befolkning. Fy så jobbigt det är att gå på stan en lördag. ALLA är där. Pust. Men jag hittade iallafall det jag ville ha. En flaska vin.


whats with the cow?

Kollar lite på mina bilder. Får säga att kor verkar vara nåt som jag gärna tar kort på.

Dj vinyl

Har två goa irländare hemma hos mig nu som dj:ar med alla vinyler vi har. Själv är jag rätt trött, men är roande och bra att lyssna.


Vandra hem själv i mörkret

Vandrade nyss hem från min gode vän i mörkret. Är fint med alla ljusslingor som slingrar sig runt balkonger och fönster och buskar.

Bilden ska föreställa en gatlampa.. ifall ni undrar..

Under ytan

Jag älskar att simmar och bada. Speciellt om vattnet är varmt och skönt. Dock så är det ju oftast kallt och hemskt i svenskt vatten. Synd synd. Har även märkt att ju äldre jag blir, ju mer badkruka blir jag. lustigt.Frukost

Jag måste säga att frukost är något som jag tyvärr tycker är tråkigt. Jag äter det varje dag, annars skulle jag inte klara av dagen. Men jag hinner aldrig göra något kul av det hela. Jag äter min gröt varje morgon och om jag har tur kanske jag gör en varm macka.. Mitt problem är dock att jag är så himla trött på morgonen, så jag sover hellre längre än att gå upp tidigt och laga en god och varrierande frukost. Hur gör du?Dom som betyder något


Finns ju många saker i livet som betyder mycket. För mig är det speciellt mina vänner. Dom kommer och dom går genom åren. Vissa har jag känt sen jag gick på dagis, andra har jag känt i 1 månad. Men man lär sig alltid något från dom, även om dom bara hänger kvar 1 månad av mitt liv.Jag hoppar högst..

Så här ser jag ut

Mjo.. lite galen ser jag nog ut.. men det är jag inte, jag är så himlans lycklig för jag åker i en öppen sportbil på min kusins student för några år sen. Håret bara yr och jag kan inte sluta skratta. De ni!


biltur

Jag äger ingen bil.. men när man ibland får åka en tur så är det himla gött att sträcka ut armen och köra vågor.. sådär som man gjorde när man var liten. Nu är det där inte min arm, utan min sambo. Men vi båda tycker det är finfint.
Vi måste flytta!

Tyvärr så måste vi flytta på oss. Nu bor vi med världens finaste innegård. Fast vi hänger inte så mycker där.. men det är alltid fint att titta ut och tycka lite. Vi bor när skansen krona, man ser den lite till höger i bilden..
Så vi går och tittar på lägenheter och hoppas vi hittar nåt fint snart, det börjar bli lite ont om tid.
Götet

Jag bor med min sambo i Götet. Vi trivs himla bra här. Ibland tar vi cykelturer och tar kort på typiska Göteborg saker, typ som den här.


hej

Hej, Jag heter Marie och jag gillar spänning i vardagen. Därför tar jag foton med analoga kameror. Jag använder antingen en Holga, Olympus mju 1 och 2, Pentax ME, Nikon EM, Nikonos III, sx-70.

Enjoy!
RSS 2.0